SP.ACCIO

Restaurant - 2015

SP.accio un progetto per la Comunità di San Patrignano.

Nel 2008 in una vecchia stazione di posta settecentesca sui colli riminesi è nato SP.accio, pizzeria, ristorante, negozio, showroom, vendita agroalimentare della comunità di San Patrignano.

Con lo stesso entusiasmo del primo SP.accio, Nicola Gallizia lavora al rinnovamento dei locali nel 2015.

Reinventa i vecchi arredi, ne crea di nuovi e realizza, sempre con la sapiente collaborazione dei laboratori artigianali della comunità, decori raffinati.

Le originali finiture, studiate insieme a esperti artigiani e realizzate dai ragazzi della comunità, danno vita ai solidi mobili della falegnameria.

Decori e finiture invadono, con cambi di scala, tonalità e materia le pareti, le porte, i banconi, le madie, i tavoli e i piccoli arredi.

Progetta spazi funzionali, semplici e luminosi.

The creation of SP.accio dates back in 2008 when an 18th century coaching inn, located on the hill surrounding Rimini, was turned into a sleek multifunctional space featuring a pizza place, a restaurant, a shop, a showroom where the agro-food production of San Patrignano community was sold.

Endowed with same enthusiasm, in 2015 Nicola Gallizia started renovating the premises.

He  restyled the old furnishings, designed some new ones and created new decorations of rarefied beauty, with the support of the unparalleled craftmanship of San Patrignano work-shops. The original finishings, conceived by skilled craftsmen and created by the carpenters of San Patrignano gave life to the solid furniture of the carpentry shop. 

Decorations and finishes in different proportions, shades and materials invade the walls, doors, counters, cupboards, tables and small furnishings.

The result is a simple design perfectly in line with the functional and radiant spaces.

 

photographer: Studio Leon